Visie & Doel

Bij Noirouge zijn de honden er voor het (schapen) werk. Maar dat betekend niet dat er verder niets wordt ondernomen. Dagelijkse wandelingen, spel, zwemmen etc. En 's avonds lekker in huis, op de bank. De honden horen erbij, ze werken voor ons, dan verdienen ze het ook om écht deel te zijn van de roedel.
Pups van NoiRouge zullen ook in huis geboren worden, midden in de roedel. Natuurlijk wel op een rustige plek, zodat mams en haar nieuwe pups de tijd en ruimte hebben om te rusten en te groeien. Als de pups wat ouder worden, zullen zij samen met de andere honden opgroeien, leren spelen en stoeien. De nadruk ligt - naast kerngezond zijn - bij ons écht op de socialisatie.
De pups verdienen een zo uitmuntend mogelijke start in het leven, en ik vind het van enorm belang dat ze heel goed gesocialiseerd worden. Zo zullen ze kennis maken met verschillende dieren, mensen en kinderen. Maar ook wennen aan autorijden, verkeer, het bos, de markt, allerlei geluiden die in en om het huis voorkomend zijn.

De ouderhonden worden uiteraard op HD & ED getest, daarnaast hebben zij jaarlijks een oogonderzoek. DM wordt getest bij de Herders.
De Duitse Herder pups zullen FCI
 geregistreerd zijn, de Kelpies bij de WKC
De pups worden uiteraard volgens schema ontwormd en geënt en door de Dierenarts onderzocht. 
Elke pup wordt individueel getest, zodat we de best mogelijke match tussen pup en toekomstig eigenaar kunnen realiseren.

 

 

©Marie Wetterberg

Duitse Herder: Voor mij zijn dit echt kanjers van
honden. Enorm trouw en loyaal aan de baas of het gezin. Vriendelijk gereserveerd naar vreemden – zeker niet iedereen is zijn beste vriend – temperamentvol, speels, waaks en natuurlijk zeer sociaal. En heb je ze al eens bekeken? Ze zijn ook nog eens beeldschoon!
Duitse Herders zijn nog echte werkhonden die een taak wensen te hebben en graag met de baas samenwerken, of dit nu het oorspronkelijke schapenwerk is, of in waak&verdediging, speuren of agility.
De naam zegt het al, Herder, van oorsprong waren dit de honden van de schaapherders in Duitsland. Werken aan de kudde en de baas en kudde bewaken & verdedigen indien nodig. Een sterke wil om te werken, open-minded, eerlijk en bewust van zichtzelf, waaks, loyaal, temperamentvol en onnoemelijk trouw. 
Dit alles zijn eigenschappen die onmisbaar zijn in een hoedende hond aan grote kuddes en deze wens ik in het ras te behouden, naast een uitmuntende gezondheid en schoonheid. Een rechte rug is voor mij een belangrijk punt, deze honden kunnen over het algemeen makkelijk hele dagen werken in zwaar en ruig terrein.
Natuurlijk dienen ze qua uiterlijk aan de rasstandaard te voldoen, en zie ik graag een hond die goede punten haalt op de show, maar de dag erna rustig op pad gaat met een kudde van 500 schapen, of met zijn baas het Agility - of IPO parcours (foutloos) loopt!

Working Kelpie: We streven ernaar honden te fokken met een enorme stocksense en zelfstandigheid, stabiele werkers met veel inzicht in het werken met vee die hun drukzetting goed weten te doseren. Een goede "off-switch" vind ik ook belangrijk.
Ons werk is met schapen, maar indien mogelijk zullen onze honden ook zeker werkervaring met koeien opdoen.